Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Årets träd i Borås

Står det en riktigt enastående ek på din tomt, eller har din granne en ovanligt läcker lind på sin bakgård? Kanske äger din syster Borås härligaste hassel eller så är den lummiga lönnen på din arbetsplats stadens stolthet.

Nu har du möjlighet att nominera ett träd i Borås till Årets Träd i Borås 2018. Genom tävlingen Årets träd i Borås vill vi uppmärksamma privatpersoner eller företag som gjort något extra för att bevara och vårda träd och trädmiljöer. Trädet ska inte stå på kommunal mark, men får gärna stå på innergården till din hyresrätt så länge tomten sköts privat. 

Vi vill belysa hur viktiga träd och trädstrukturer är i vår stad. För framtiden räcker det inte med att träd planteras i parker och i alléer längst med vägar. En sammanhängande grönska är a och o för att Borås ska förbli en grön och välkomnande stad.

Priset Årets träd i Borås delas ut för andra året i rad, och går till en fastighetsägare som på den egna tomten gjort en insats för träden. Vinnaren kommer att offentligöras och prisas i samband med Skördefesten i Ramnaparken.

Exempel på insatser som prisas kan vara att:

  • vårda ett eller flera träd/trädmiljöer på sin tomt
  • skapa och nyanlägga miljöer där träd har en naturlig plats för att växa, utvecklas och åldras på
  • genom skrift, annan form av dokumentation eller agerande värna om trädens plats i staden

I juryn för Borås Trädpris sitter styrgruppen för Skördefesten samt personal från park- och skogsavdelningen, Tekniska förvaltningen. Juryns beslut kan inte överklagas.

Välkomna att skicka in era nomineringar, för trädens framtid i vår stad!

Nomineringstiden är nu öppen och nomineringen ska vara inskickad senast den 31 juli.

Använd främst formuläret nedan. Om du hellre vill maila kan du göra det på aretstrad@boras.se. Var då noga med att få med namn på dig och trädets ägare, ditt telefonnummer, närmsta adress till trädet, motivering samt bild.

Nominera ett träd till Årets träd i Borås 2018

 
Bild 1

Bild 2

Bild 3

Senast ändrad: 2018-06-21 08.48

Ändrad av:

Dela sidan: Årets träd i Borås

g q n C