Meny

Meny

Valambassadörer

Valambassadörerna är boråsare som står upp för demokrati och för vikten av att göra sin röst hörd. De är i olika åldrar, från olika stadsdelar och har olika erfarenheter. Men en sak har de gemensamt – de ska alla rösta i höstens val!

Så, varför är det viktigt att rösta? Den frågan har våra valambassadörer fått svara på.

Anki Wellbrandt

Anki Wellbrandt, 75 år, centrum
– För mig är det viktigt att utnyttja den röst jag har. Jag röstar för att vara med och tycka till om barnens framtid, skolan och våra äldre. Den som inte röstar har inte sedan rätt att klaga eller vara missnöjd över resultatet.

Abdo Saidi

Abdo Saidi, 18 år, Norrby
– Jag röstar för första gången och det känns både kul och spännande att vara med och påverka. Detta är ett sätt att få sin röst hörd och mitt sätt att kunna påverka i vår demokrati. För mig är frågor som rör våra äldre viktiga.

Baaser Matunwal

Baseer Matunwal, 32 år, Hulta
– Jag röstar för att kunna vara med och påverka. Det är viktigt att passa på att påverka och göra sin röst hörd! För mig är vård- och omsorgsfrågor viktiga. Vi får inte glömma bort de äldre som har byggt upp vårt land.

Tova Hollender

Tova Hollender, 18 år, Brämhult
– Jag röstar för att göra min röst hörd. Det är viktigt att ta tillvara på möjligheten. Att rösta för första gången känns väldigt kul och spännande. Jag känner mig redo efter att vi har pratat mycket om de olika partierna i skolan. För mig är jämställdhetsfrågor väldigt viktiga.

Helena Lindberg Luoga

Helena Lindberg Luoga, 43 år, Kristineberg
– Jag röstar för att känna mig delaktig i samhället och det är viktigt att rösta för att kunna vara med och påverka. Framförallt vill jag påverka alla frågor som rör barn och unga. De är vår framtid.

Vi ska inte ta vår demokrati för given. Vill du vara med och påverka är det viktigt att du röstar. Du känner dig inkluderad i ett sammanhang genom att rösta.

Jonas Sahlberg

Jonas Sahlberg, 54 år, Parkstaden
– Det är viktigt att rösta för att göra sin röst hörd. En liten röst är också en röst! Om du inte röstar kan du heller inte ha synpunkter på resultatet.

För mig är det viktigt med frågor som handlar om arbete. Ett arbete är grunden till allt; att känna sig betydelsefull, att känna en tillhörighet, att integreras, att känna att man är lika värd hur man än lever och att ha en meningsfull tillvaro.

Petter Sundbye

Petter Sundbye, 33 år, Viared
– Jag vill vara med och påverka och bidra med min röst. Delaktighet är viktigt och väljer jag att avstå min röst så kan jag sedan inte vara missnöjd om ”fel” parti vinner.

Det sociala skyddsnätet är viktiga frågor för mig, som polis, räddningstjänst, skola, äldrevård, socialtjänst och sjukvård.

Najoua Maniar.

Najoua Maniar, 34 år, Sjöbo
– Jag tycker att det är viktigt att bidra till samhället med min röst. Det är viktigt att rösta, vi alla tillsammans kan förändra. För mig är frågor som rör familjen och barnen viktiga.

Omar Jelow

Omar Jelow, 49 år, Hässleholmen
– Det är både min skyldighet och rättighet att rösta. Jag röstar för att göra skillnad, för att demokratin ska fungera och för allas lika värde. Dessutom känner jag mig som en del av samhället genom att vara med och rösta.

Baseer Qayoumi

Baseer Qayoumi, 19 år, Norrby
– Jag röstar för första gången och det känns spännande. Jag vill vara med och påverka. Att inte rösta tyder på brist på kunskap. Det är viktigt att vara med och rösta för att få en förståelse för hur samhället fungerar.

Carina Kurttis

Carina Kurtti, 48 år, Hulta
– Att rösta i valet är mitt sätt att kunna påverka. Som svensk medborgare ser jag det som min plikt att rösta och att avstå från sin röst tror jag beror på okunskap.

För mig är social hållbarhet en viktig fråga. Kriminalitet bland unga kostar samhället massor och jag tycker det är viktigt att försöka förebygga kriminalitet.

Bibi Dawod.

Bibi Dawod, 22 år, Hässleholmen
– Jag röstar för att vara en del av ett sammanhang. Det är viktigt att rösta för att kunna göra skillnad. Röstar man inte så kan man inte förvänta sig att det ska bli som man vill.

Enes Habibovic

Enes Habibovic, 52 år, Kristineberg
– Använd din röst! Det är jätteviktigt att vara delaktig i samhället. Att rösta är en möjlighet att påverka vår framtid, och våra barns framtid - barnen som är det viktigaste vi har.

Senast ändrad: 2018-09-03 13.46

Ändrad av:

Dela sidan: Valambassadörer

g q n C