Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ackumulatortanken lyses upp i orange på Orange Day

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den 25 november är det Orange Day. Här i Borås kommer det märkas genom att ackumulatortanken lyses upp i orange. Även ett träd vid Stadshusterassen kommer att belysas i orange.

Våld mot kvinnor och flickor är ett utbrett folkhälsoproblem och en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna. En av tre kvinnor i världen utsätts för våld under sin livstid och detta sker oftast innan för hemmets väggar och av en partner eller nära anhörig. Under coronapandemin har även antalet anmälningar om våld i hemmet ökat markant i flera länder.

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. 25 november – Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999. Världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet. I Borås lyser ackumulatorn upp i orange samt ett träd vid Stadshusterassen.

Ackumulatortank upplyst i orange
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-25] Ackumulatortanken lyses upp i orange på Orange Day

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol