Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Åk på en roadtrip med tema blommor och bin

Artikeln publicerades:

Bokstavligt talat. Den 21 maj kan du åka på roadtrip i sann växtanda och lära dig mer om hållbart odlande och biologisk mångfald.

Starta dagen vid vår pionterass i Annelundsparken, för att sedan besöka Rödastugans Njuteri och avsluta kvällen med en gospelkonsert vid Härryda kyrkogård. Hela arrangemanget är gratis och görs i samarbete med Trädgårdsresan som en del av bifondsdagen.

— Det känns superroligt att vara en del av Trädgårdsresan och få visa upp vår fina pionterass, säger Linnéa Sims, landskapsingenjör på Tekniska förvaltningen.

Dagens schema

Pionterrassen i Annelundsparken

Pionsällskapet föreläser om hur du bäst sköter om pioner. Föreläsningen hålls vid två tillfällen, en klockan 10.00 och en klockan 11.00.

Rödastugans Njuteri, Hyssna

Öppen trädgård, fika, försäljning av målade stenar av Mia Art, alster i naturmaterial av Heidi Design Warjagården, sylt och saft från Skafferiet i Hyssna, insektshotell, honung samt lotteri. Öppet mellan klockan 11.00-17.00.

Härryda Kyrkogård

Gospelkonsert med Sound of Joy klockan 18.00. Medryckande gospel så du knappt kan sitta still utlovas!                                                                                          

Trädgårdsresan och Bifonden

Trädgårdsresan är som en skattkarta för trädgårdsentusiasten. De har startat en egen Bifond, alltså en insamling för bin och andra pollinerare. Ett besök i Trädgårdsresans trädgårdar innebär en möjlighet att bidra till insamlingen och samtidigt lära sig mer om hållbart odlande och biologisk mångfald.

Pioner i Annelundsparken
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-05-11] Åk på en roadtrip med tema blommor och bin

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol