Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Akutboendet Badhusgatan öppet året runt

Artikeln publicerades: 2019-02-06 08.50

Från och med i år har akutboendet på Badhusgatan (Natthärbärget Kastanjen) öppet året runt. Dessutom kommer akutplatserna att biståndsbedömas efter tio nätter, vilket innebär att ofta återkommande personer får möjlighet att ansöka om stöd.

Tidigare har akutboendet Badhusgatan haft öppet mellan 1 oktober och 30 april, men från och med i år kommer boendet ha öppet hela året. En annan ändring är att akutplatserna blir biståndsbedömda efter tio nätter inom en 30-dagarsperiod. Det innebär att personer som sover på härbärget måste ansöka om stöd efter tio nätter för att få fortsatt plats på boendet. På så sätt får de först hjälp med den mest akuta boendesituationen, och sedan kontakt med socialtjänsten för att få stöd i att planera för en mer långsiktig boendelösning.

Förändringar även för boendet Klintesväng

I samband med dessa två förändringar samlas alla akutplatser till Badhusgatan och de sju akutplatserna på boendet Klintesväng (Biskopsmössan) tas bort. Det skapar bättre förutsättningar att arbeta motiverande och stödjande med fler klienter, eftersom stödboendeplatserna på Klintesväng ökar med sju. Klintesväng görs dessutom om till ett drogfritt boende.

Fakta om akutboendet Badhusgatan

  • Badhusgatan är ett akutboende där hemlösa kan få sova och det finns även möjlighet att duscha och tvätta sina kläder. Det serveras frukost och kvällsmat.
  • Badhusgatan har öppet mellan klockan 20.30–22.00 och stänger klockan 8 på morgonen.
  • På Badhusgatan finns 16 platser.

Bakgrund

  • I Borås Stads budget 2018 fick Individ- och familjeomsorgsnämnden i uppdrag att utvärdera akutboendet Badhusgatan (Natthärbärget Kastanjen). Bland annat skulle nämnden undersöka möjligheten att ha öppet året runt.
  • 19 september 2018 beslutade Individ- och familjeomsorgsnämnden att boendet skulle ha öppet året runt samt att akutplatserna skulle biståndsbedömas efter 10 dagar inom en 30-dagarsperiod.

I Borås Stads budget 2019 fick Individ- och familjeomsorgsnämnden förstärkt budgetram för att kunna genomföra förändringarna och hålla akutboendet Badhusgatan öppet året runt.

Ett träd med en tjej i bakgrunden.

Senast ändrad: 2020-02-06 10.42

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-02-06] Akutboendet Badhusgatan öppet året runt

g q n C