Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Ändringar i jubileumsplanerna

Artikeln publicerades:

Tidningen Såklart Borås skickas i veckan ut till hushållen. Mycket handlar om Borås 400-årsfirande 2021. Sedan tidningen tryckts har smittspridningen av covid-19 förvärrats och vissa programpunkter har strukits eller ändrats.

Den här veckan skickar vi ut tidningen Såklart Borås till hushållen i kommunen. I det här numret skriver vi mycket om det stundande jubiléet. 2021 fyller Borås 400 år och det firar vi hela året och på väldigt många olika sätt.

En hel del av det som planeras berättar vi om i tidningen. Ett par arrangemang har till följd av den ökande smittspridningen av covid-19, och de allt tuffare restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten, ställts in sedan tidningen trycktes.

Demokratifirande skjuts fram och SM-veckan ställs in

100 årsfirandet av demokratin med tillhörande utställning som skulle invigts den 4 december skjuts fram till juni 2021. Mer information om demokratifirandet kommer senare, bland annat här på vår webbplats.

I tidningen berättar vi också om SM-veckan som inte kommer att genomföras. Beslutet att inte genomföra SM-veckan på grund av det allvarliga smittläget har fattats av Riksidrottsförbundet, SVT och Borås Stad.

Firandet av Borås 400 år kommer trots allt att genomföras, men med klokskap och hänsyn till smittläget.

I Såklart Borås i din brevlåda berättar projektledaren Fredrik Beckman om hur vi firar och hur planeringen ser ut, och om några höjdpunkter under året. Till dem hör en stor konstbiennal under sommaren, en körfestival, en sjudelad satsning på Boråshistoria i form av bland annat utomhusteater och förstås födelsedagen den 29 juni.

Vi berättar också om de spännande och långt framskridna planerna på att skapa en stor park, ett väldigt grönt stråk, på Viskan västra sida, från Rya åsar och ner till Gässlösa, stadsdelen med vilken Borås växer söderut.

Omslaget till Såklart Borås

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-20] Ändringar i jubileumsplanerna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol