Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Arbetet med kabelsänkning försenat av tekniska problem

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Arbetet med att sänka ned kablar på järnvägen mellan Borås och Hillared drar tyvärr ut på tiden. Orsaken är oförutsedda tekniska problem med utrustningen. Arbetet bedöms nu vara klart senast den 10 november. 

På grund av tekniska problem så kommer det dröja ytterligare några veckor innan entreprenören är klar med nedsänkningen av kablar på Kust till Kustbanan mellan Borås och Hillared. Arbetet inleddes i våras och skulle ha avslutats i augusti, men så är alltså inte fallet. Nytt slutdatum är satt till söndag i vecka 45, den 10 november.

Kabelnedsänkningen sker på kvällar och nätter under veckans alla dagar. Det är svårt att utföra den här typen av arbete helt utan störningar, men Trafikverket gör vad de kan för att det ska bli så små som möjligt. Bullrande arbeten kommer att förekomma under arbetsperioden, men kommer inte att vara konstant eftersom att arbetsområdet flyttar sig längs med järnvägen.

Trafikverket beklagar att arbetet dragit ut på tiden.

Kabelsänkningen är ett förarbete inför det att Trafikverket planerar att byta spår och växlar mellan Borås och Hillared, som planeras att starta sommaren 2020. Åtgärderna kommer att öka säkerheten och göra järnvägen på sträckan mer pålitlig.

Centralstationen i Borås. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-09-13] Arbetet med kabelsänkning försenat av tekniska problem

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol