Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Årets blomsterprogram är här!

Artikeln publicerades:

Äntligen är Borås Blomsterprogram 2024 här, din guide över Borås sommarplanteringar! Årets tema skiljer sig något från tidigare år då programmet och alla växtkompositionerna helt och hållet hämtar inspiration från en konstnär och hennes verk. Personen är ingen mindre än den svenska konstnären Hilma af Klint.

Med utgångspunkt i mystiken och filosofin blev Hilma en pionjär inom det abstrakta måleriet och är idag en välkänd konstnär världen över. I årets växtkompositioner har vi försökt fånga och gestalta Hilmas fantastiska känsla för färg och komposition, men också hennes rika och djupa idévärld.

Alla växtkompositioner har inspirerats av fem utvalda verk från Hilmas samlingar, varav alla återfinns som bilder i Blomsterprogrammet. Där hittar du även beskrivningar av de utvalda verken och växtkompositionerna, samt numrerade växtlistor som du kan använda för att skapa egna planteringar med samma växter. Blomsterprogrammet är dessutom vackert illustrerat av Julia Szulc.

Kom också ihåg att alla växter i programmet finns i verkligheten, redo att beskådas och upplevas med egna ögon i vår vackra stad. Vill du dessutom få reda på mer om hur sommarplanteringarna har gått till kommer vi att ha tre guidade blomstervandringar under sommaren. Datum och tid hittar du på vår webbsida:

boras.se/blomsterprogram

På samma webbsida kan du ladda ner blomsterprogrammet i sin helhet och hitta information om var du kan få tag på ett fysiskt exemplar.

Illustration av blommor och växter
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-06-19] Årets blomsterprogram är här!

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol