Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Årets blomsterprogram är här

Artikeln publicerades:

Blomsterprogrammet 2023 är här! I årets program vill vi uppmärksamma att Sverige firar 500 år som monarki och att Kung Carl XVI Gustav suttit 50 år på tronen. Det gör vi genom att berätta en saga om den fiktiva kronprinsen Calle, som för alltid vill vara kronprins i växternas rike.

Berättelsen börjar vid den präktiga Kronan, som smyckas av juveler och vilar på guldfärgad alunrot. Vi hoppar vidare till Prinsar och prinsessor, där barn leker tafatt bland sommarljus och blomstermorot. I Slott vankas det fest och slottsträdgården står i full blom till några hästars stora lycka. Vi avslutar med Bal, där böljande blomsterklänningar sveper över dansgolvet med ståtliga kavaljerer som stöd.

– Att uppmärksamma monarkin i år kändes givet med tanke på det dubbla jubileet. Att göra det genom ett barns ögon ger programmet en lekfullhet som samtidigt reflekterar över vuxenvärldens outtalade krav och normer, berättar Anton Spets, stadsträdgårdsmästare i Borås Stad.

Alla illustrationer i årets blomsterprogram är framtagna av Moa ”Lavli” Engblom.

Upplev kompositionerna med egna ögon

Precis som förra året kommer vi även i år hålla blomstervandringar. Missa inte en guidning genom staden för att djupdyka i årets planteringar. Kika i blomsterprogrammet eller på boras.se/blomsterprogram för att se vilka datum blomstervandringarna hålls.

Den här veckan börjar vi plantera alla sommarblommor och du kommer kunna se alla kompositioner i sin helhet vid midsommar.

Läs mer om tankarna bakom varje komposition.

Blomsterprogrammet
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-05-30] Årets blomsterprogram är här

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol