Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Årets Boråsambassadör 2022 är Pernilla Nyrensten

Artikeln publicerades:

Under firandet av Borås födelsedag som i år uppmärksammades med picknick och musikunderhållning i stadsparken tillkännagavs enligt tradition årets Boråsambassadör.

Årets ambassadör

Årets ambassadör är Pernilla Nyrensten med motiveringen:

Hon har tagit sitt e-handelsföretag på en närmast historisk hajk sedan starten i ett dubbelgarage på Byttorp 2013. Med mod, egensinne och en djup förståelse för konsumenter och sociala medier har hon, som den första grundar-vd:n någonsin, tillsammans med maken Niclas tagit sitt nytänkande klädföretag till Stockholmsbörsens huvudlista på några få år.

Med huvudkontoret i Borås kombinerar parets företag det bästa av textil tradition och e-handel. Det tycks bo lika delar knalle och modern innovatör i denna affärskvinna, vars kläder satt färg på allt från svensk granskog till schweiziska alper och amerikanska canyons. Årets Boråsambassadör är Pernilla Nyrensten, VD för Revolution Race.

Boråsarens röst räknas

Enligt traditionen får boråsaren vara med och tycka till om ambassadörskapet genom att nominera en passande person. Kriterierna är att personen ska vara en representativ ambassadör för staden och bo eller ha rötter i kommunen. Juryn tar ställning till förslagen och kan också nominera egna förslag för att utse Årets Boråsambassadör. Juryn har bestått av Kommunstyrelsens ordförande samt vice ordförande, Borås näringslivs ordförande samt vice ordförande, Borås Tidnings Chefredaktör samt tillfällig chef på Radio P4 Sjuhärad.

Se födelsedagstalet till Borås av Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) och avslöjandet av Boråsambassadören i videon nedan.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-06-29] Årets Boråsambassadör 2022 är Pernilla Nyrensten

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol