Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Åtgärder för att stötta det lokala näringslivet

Artikeln publicerades:

Borås näringsliv är hårt drabbat av coronaviruset. I dag presenterar Borås Stad ett antal åtgärder för att mildra krisens effekter på det lokala näringslivet, och i möjligaste mån dämpa antalet varsel och konkurser. En av åtgärderna är att restauranger kan ansluta sig till en tjänst som Borås Stad erbjuder som innebär att gymnasieelever kan hämta ut ett lunchpaket varje dag utan kostnad.

Det åtgärdsprogram som Borås Stad nu lägger fram riktar in sig på lättnader av olika slag, som uppskov för kommunala avgifter. Bland annat förlängs betalningsvillkoret för företagskunder till 120 dagar och Borås Energi och miljö förlänger på kunds begäran intervaller för hämtning av sopor och avfall.

Se hela listan med åtgärder på Borås Stads företagssida

Näringslivets servicecenter

Borås Stad utökar sitt stöd via Näringslivets servicecenter, där lokala och regionala näringsidkare kan få råd, stöd och svar på frågor per telefon måndag till fredag 9-12, eller per e-post som besvaras så skyndsamt som möjligt.

Kontakt till Näringslivets servicecenter

Telefon: 033-35 70 70
E-post: naringsliv-lots@boras.se

Gymnasieelever erbjuds lunchpaket

Med start på måndag den 30 mars kommer Borås gymnasieelever att erbjudas lunch för avhämtning hos någon av de restauranger i kommunen som ansluter sig till en ny tjänst. Borås Stads näringslivsutvecklare tagit fram en lösning som innebär att varje enskild gymnasieelev får en personlig QR-kod skickad via mejl. Den personliga koden är aktiv mellan klockan 11.00 -14.00 måndag till fredag och innebär att gymnasieelever mot uppvisande av en giltig id-handling kan hämta ut en lunch till ett värde av 75 kronor.

Restaurangerna ansluter sig löpande till systemet via en e-postadress av Borås Stad.

Grafiskt illustrerad bild. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-25] Åtgärder för att stötta det lokala näringslivet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol