Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bli språkvän!

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Alla kan behöva en extra vän att prata med ibland. I dessa tider behöver ni inte träffas fysiskt utan kan istället träffas online.

När vi behöver värna om vår hälsa och minska spridningen av covid-19 minskar även vårt umgänge. Men som språkvän kan du få nya vänner och välja att träffas online istället. Språkvänner är en utrikes född person som vill träna svenska, samt en etablerad boråsare som pratar bra svenska. Språkvän är det perfekta sättet att vidga sina vyer och få nya vänskaper.

Vad är språkvän och vem är det till för?

Språkvän har funnits i Borås sedan 2014. Det är ett roligt sätt att få människor att träffas som kanske annars inte hade träffats. Språkvänner utgår från att två personer träffas socialt. Matchningen blir en person som talar flytande svenska och en person som vill förbättra sina kunskaper i svenska språket. Det är ett bra sätt att utöka sitt sociala nätverk och upptäcka sin omgivning med någon ny. Det finns inga krav på språkvänner att ansvara för något mer än att prata svenska, visa respekt för varandra och umgås med syftet av att ha det trevligt.

Hur fungerar det?

Språkvän är enkelt. När du anmäler dig till att bli språkvän kommer du att matchas med någon annan som också vill bli språkvän. Vi utgår i bästa möjliga mån i en matchning mellan personer med liknande profiler. När du anmäler dig så fyller du i dina kontaktuppgifter. När du matchas kommer du och din språkvän få tillgång till förnamn och email för att kontakta varandra. Ni bestämmer en första träff online eller fysiskt. Om du vill ha stöd från oss vid första mötet kan vi medverka också.

Två språkvänner, 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-22] Bli språkvän!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol