Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Bli vintercyklist!

Artikeln publicerades:

Klimatet, hälsan, pandemin. Det har aldrig funnits så många anledningar till att cykla som det gör nu. Snart väntar vintern, men det behöver inte betyda att cykeln ska åka in i förrådet. Med vinterdäck, bra kläder, lampor och reflexer kan cykeln bli ditt fordon även då.

Vill du testa på att bli vintercyklist? För femte året i rad ger Borås Stad dig möjlighet att delta i projektet Vintercyklist. Upplägget är att vi ger dig vinterdäck och att du cyklar minst tre dagar i veckan och berättar för oss hur du upplever Borås som cykelstad under vintern.

Du som anmäler dig behöver ha en sysselsättning som du pendlar till minst tre dagar i veckan. Projektet pågår mellan 30 november och 5 april. Vi väljer ut 40 deltagare bland alla som anmäler sitt intresse.

Majoriteten av förra årets deltagare uppgav att cyklingen gjorde att de mådde bättre och kände sig mindre stressade och att de kommer cykla även denna vinter. Feedbacken från deltagarna i projektet hjälper Borås Stad att ge cyklister bättre förutsättningar att cykla vintertid.

En person som cyklar på vintern.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-15] Bli vintercyklist!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol