Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Bollsäker förskolechef siktar högt

Artikeln publicerades: 2016-12-21 10.37

– Alla som kommer in i en förskola i Borås ska tycka att det är kul att komma dit och förstå att det vi gör är undervisning, säger Pernilla Bjerkesjö, chef för den nya Förskoleförvaltningen.

Stadsbild från Borås centrum.

När hon nu bygger upp den nya centrala förvaltningen ligger fokus först på att skapa forum så att medarbetarna vid förskolor från olika ställen i de tidigare stadsdelarna kan träffas.

– På så vis skapas gemenskap och vi-känsla. Därefter ska vi bli bäst i Sverige. Det ska höras och märkas och vara på riktigt! Det ska vara roligt att jobba här och föräldrarna ska vara glada över att ha sitt barn på just sin förskola!

Den nya chefen för Förskoleförvaltningen har arbetat på förskola i Göteborg, varit högstadierektor i Lidköping, skolchef i Grästorp och i Falköping. Men hon är också utbildad fotvårdsspecialist, fritidsledare och civilekonom. Dessutom har hon pluggat pedagogik. Och spelat handboll på elitnivå.

– Alla som kommer in i en förskola i Borås ska tycka att det är kul att komma dit och förstå att det vi gör är undervisning, säger Pernilla Bjerkesjö. Och nyutbildade ska vilja arbeta här – därför måste sådant som lön, arbetsmiljö och kompetensutveckling vara bra.

Energi och aktivitet har följt henne genom livet. Detta ihop med att hon vill så mycket har gjort henne uppmärksam på att inte bli för otålig. Alla ska med!

Text: Lena M Fredriksson

d

Fakta Pernilla Bjerkesjö

  • Ålder: 47 år
  • Bor: Falköping
  • Fritid: springa och styrketräna, resa
  • Drömmer om: Har ingen dröm som väntar på att uppnås – lever här och nu, men brinner för att alla människor ska ha det bra.
  • Tips: Lyssna på poddar! Det finns massor att välja mellan och är ett bra sätt att ta vara på tid i till exempel bil eller tåg.

Senast ändrad: 2017-12-27 10.24

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-21] Bollsäker förskolechef siktar högt

g q n C