Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås är Årets Håll Sverige rent-kommun 2016

Artikeln publicerades: 2016-12-09 09.55

Borås stad har utsetts till Årets Håll Sverige Rent-kommun 2016. Borås, som sopade hem priset också 2015, får priset för sitt strategiska och kreativa arbete med att förebygga nedskräpning.

Håll Sverige Rent rankar varje år kommunerna utifrån arbetet mot nedskräpning. Rankningen baseras bland annat på antalet skräpplockare, samt på enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning.

Kommunerna har också fått poäng efter antalet skolor och förskolor som ingår i nätverket Grön Flagg, som är Håll Sverige Rents verktyg för hållbar utveckling i skolan.

– Detta är en seger för så många, och kanske särskilt för alla barn och vuxna ute i våra förskolor och skolor. Det har plockats mycket skräp, och när det gäller miljömärkning är Borås svårslaget. För nu har mer än 85 procent av alla förskolor, skolor och gymnasier Grön flagg. Det lovar verkligen gott för en hållbar framtid, säger kommunalrådet Malin Carlsson (S).

– De kommuner som ligger i topp i Håll Sverige Rents kommunindex samlar fantastiskt många skräpplockare och arbetar strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Det vill vi uppmärksamma, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Tidigare har utmärkelsen gått till Borås (2015), Helsingborg (2014) och Göteborgs Stad (2011, 2012, 2013).

Nominerade i år var förutom Borås också Helsingborg, Kävlinge, Lomma och Södertälje.

Stadsbild från Borås centrum.

d

Mer om

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2016-12-11 09.58

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-09] Borås är Årets Håll Sverige rent-kommun 2016

g q n C