Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås bäst för tredje året

Artikeln publicerades: 2017-11-30 11.59

Borås har för tredje året i rad utsetts till årets Håll Sverige Rent-kommun av stiftelsen Håll Sverige Rent. Priset togs emot på onsdagskvällen på Hålls Sverige Rents årliga konferens.

- Att vinna för tredje gången är mycket större än att vinna en eller två gånger, för det visar att vi driver ett långsiktigt och gediget arbete mot nedskräpningen. Vi ska vara stolta över utmärkelsen, för det här är en viktig del i det trygghetsskapande arbetet, säger kommunalråd Malin Carlsson, (S).

Borås vann med motiveringen: ”För ett imponerande långsiktigt och kontinuerligt arbete med att förebygga och minska nedskräpningen".

Hit hör bland annat skolornas arbete med Grön Flagg och skräpplockardagar, kampanjer för att förändra allmänhetens attityder och beteende samt att vi har koll på hur mycket det skräpas ner och vad nedskräpningen kostar.

- Borås arbetar långsiktigt mot nedskräpning och är ett föredöme för andra kommuner när det gäller att engagera medborgarna. Många kommuner kan spara pengar på att arbeta förebyggande mot skräp istället för att bara städa upp, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

En anledning till det framgångsrika arbetet i Borås, är att nedskräpningen ses som en viktig fråga i ett bredare samhällsperspektiv. Det var från början Brottsförebyggande rådet i Borås som tog initiativ till att samverkansgruppen Borås rent och snyggt skulle bildas.

- Vi jobbar på ett annat sätt jämfört med de flesta andra kommuner. I Borås rent och snyggt möts flera kommunala förvaltningar och bolag, räddningstjänsten, polisen och näringslivet. Det innebär att vi gemensamt kan hitta nya lösningar som vi också får möjlighet att förverkliga, säger Åsa Skytt som är samordnare av Borås rent och snyggt.

Vinnarteamet från Borås Rent och Snyggt.

Senast ändrad: 2017-11-30 11.59

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-11-30] Borås bäst för tredje året

g q n C