Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås bäst på att förebygga alkoholkonsumtion hos unga

Artikeln publicerades: 2017-11-24 14.09

Ungas alkoholkonsumtion sjunker och förebyggande arbete tros vara en av orsakerna och i topp finner vi Borås-

För sjätte året i rad har Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, undersökt kommunernas förebyggande arbete och satsningar på ungas fritid. 199 av Sveriges 290 kommuner har deltagit i undersökningen. I undersökningen har de svarat på frågor om ungas inflytande, nyktra mötesplatser, samarbete med föreningsliv och förebyggande arbete vid högtider. Kommunerna har fått ett poäng mellan noll och fem. De godkänns när de får ett medelvärde på minst tre poäng av fem.

Ungdomar sitter och pratar vid vattentornet i Borås.

Kommunerna med högst betyg

  1. 4,9 – Borås
  2. 4,6 – Landskrona
  3. 4,5 – Västerås
  4. 4,4 – Ludvika
  5. 4,4 – Kalix
  6. 4,4 – Södertälje

- Borås arbetar målmedvetet för en bra, drogfri fritid för barn och unga. Vi har många fritidsgårdar och öppna mötesplatser runtom i staden men också ett mycket gott samarbete med föreningslivet, vilket gör att barn och unga har goda möjligheter till en bra fritid. Vi ser också att alkoholkonsumtionen minskar bland unga i Borås, det är effekten av långsiktigt förebyggande arbete, säger Ida Legnemark ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden

- Detta har varit ett långt samarbete mellan föreningslivet och vår egen verksamhet. Många föreningar är certifierade med Säker och trygg förening, vilket är en kvalitetsmärkning för bättre hälsa, minskad skadefrekvens och ökad säkerhet och trygghet i föreningslivet, säger Per Blank utvecklingsledare, Fritids- och folkhälsoförvaltningen. Vi har arbetat tillsammans på många områden för att ta gemensamt ansvar för barn och unga i Borås.

Senast ändrad: 2019-11-26 08.27

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-11-24] Borås bäst på att förebygga alkoholkonsumtion hos unga

g q n C