Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Borås lanserar bostadsportal för studenter

Artikeln publicerades: 2017-06-30 08.44

Idag lanserar Borås en gemensam bostadsportal för blivande och nuvarande studenter vid Högskolan i Borås. Portalen ska underlätta för studenterna att hitta bostad och öka attraktionskraften för Borås som studentstad.

Det är Boplats Sverige som blir den nya ingångsportalen för studenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som söker efter bostad i Borås. Här lägger anslutna bostadsbolag upp sina lediga hyreslägenheter och studenterna får en snabb överblick om vad som finns tillgängligt. Studenterna klickar sig sedan vidare till respektive bostadsbolags hemsida för den fortsatta hanteringen av själva uthyrningen.

– Det känns fantastiskt kul att vi nu kan erbjuda studenterna en riktig bostadsportal, vilket också har varit ett led i att göra Borås till en ännu mer attraktiv studentstad. Vi hoppas att detta blir ett sätt att förenkla studenternas, i många fall, första kontakt med staden, säger Lisa Statham, cityledare i Borås City och projektledare för Studentstad Borås.

Bästa studentstad

Bakom initiativet står styrgruppen för Studentstad Borås som har målet att göra Borås till landets bästa studentstad. Gruppen bildades 2016 och består av representanter från Högskolan i Borås, Studentkåren i Borås, Borås Stad, Borås City och Borås Näringsliv. Tillsammans med anslutna bostadsbolag (med ett bestånd av 50 stycken studentlägenheter eller fler), branschorganisationen Fastighetsägarna samt programvarubolaget Vitec har de gjort portalen möjlig.

För Studentkåren i Borås är det positiva nyheter och ordförande Ellen Almestål är mycket nöjd:

– En gemensam bostadsportal är något vi i studentkåren ser som oerhört positivt, glädjande och efterlängtat! Äntligen kan alla studenter få ett lite enklare sätt att navigera sig igenom bostadsdjungeln fram till en egen eller delad bostad. Det är en fråga vi har önskat se ett resultat av under ett flertal år, vilket gör att det känns fantastiskt kul att det nu blir verklighet. Stort tack till alla fastighetsägare som har tagit steget att ha med era bostäder på portalen. Ni gör Borås till en mer välkomnande stad för nya och gamla studenter, säger hon.

Anslutna bostadsbolag

  • Willhem
  • AB Bostäder
  • HSB
  • FR Fastighetsservice (för Offentliga Hus)
  • Svenska Bostadsfonden Services
  • Victoria Park
En bokhylla och en säng i en studentlägenhet.

Fotograf: Ulrika Göransson

Senast ändrad: 2017-06-30 08.44

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-06-30] Borås lanserar bostadsportal för studenter

g q n C