Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås redo om det blir en polisutbildning i Västsverige

Artikeln publicerades: 2018-05-03 13.49

Borås Stad och Högskolan i Borås har under en längre tid samarbetat med målet att få en polisutbildning till Borås. Under gårdagen träffade representanter från högskolan Polismyndigheten för ett informationsmöte.

Till mötet hade Polismyndigheten bjudit in flera lärosäten från Västsverige. Deras besked var tydligt: Det behövs fler polisanställda i Sverige och en förutsättning är att antalet polisutbildade ökar. Högskolan i Borås kommer senast den 15 maj att lämna in en intresseanmälan.

– Vi kommer att meddela att vi är beredda att starta våren 2019 och att vi kan anta 100 studenter. Vi har redan tagit fram en komplett ansökan och vet vad som krävs, säger Björn Brorström, rektor vid Högskolan i Borås.

En viktig förutsättning för att bedriva polisutbildning är att infrastruktur som lokaler och mark för övning och träning finns att tillgå och att det finns tillgång till studentbostäder. Av den anledningen har högskolan och Borås Stad samarbetat sedan förra året för att säkerställa att nödvändig infrastruktur finns på plats om det blir så att en polisutbildning förläggs i Borås.

–Vi är redo att bidra för att en polisutbildning ska kunna starta snabbt om så krävs, säger Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Senast ändrad: 2020-01-10 15.50

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-05-03] Borås redo om det blir en polisutbildning i Västsverige

g q n C