Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad anordnar arkitekttävlingen Mittpunkten

Artikeln publicerades:

Som en del i uppstarten av arbetet med Viskans park håller vi, tillsammans med Sveriges Arkitekter, en landskapsarkitekttävling!

Området som tävlingen gäller ligger mitt i centrala Borås och har fått namnet Mittpunkten. Dessutom kommer Mittpunkten att hamna i mitten av den planerade Viskans park. Området består idag av park men behöver utvecklas vidare för att bli en del av Viskans park.

Tävlingen går ut på att ta fram ett förslag för hur området ska gestaltas. Från Hallbergsplatsen, över Hallbergsbron, in i Stadsparkens mitt och upp mot Sven Eriksongatan sträcker tävlingen sig. Det blir inte bara en naturskön plats att ta sig fram genom, utan kommer också koppla ihop de norra och södra delarna av Viskans park. Sen ska det såklart vara en egen plats att slå sig ner i!

Tävlingen sker i två steg. Det första steget i tävlingen är en allmän 72-timmarstävling där alla som vill får skicka in ett förslag. Av dessa väljs sedan tre till fem arkitektkontor ut för nästa steg. Som andra steg i tävlingen får de utvalda kontoren arbeta fram ett konkret förslag utifrån sitt gestaltningskoncept. Efter att kontoren presenterat sina förslag koras en vinnare som får möjlighet att projektera och förverkliga sitt förslag tillsammans med Borås Stad.

Information, ikon

Mer om

Tävlingen börjar den 7 december 2021. Mer information, tidplan och andra tävlingshandlingar kommer publiceras på Sveriges Arkitekters hemsida 7 december.

hallbergsbron

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-19] Borås Stad anordnar arkitekttävlingen Mittpunkten

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol