Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad är Årets klättrare

Artikeln publicerades:

Varje år anordnas Bygg- och utvecklingsbenchen i Göteborg. Där träffas företag, tjänstepersoner och politiker och diskuterar bland annat bostadsbyggande och hållbar utveckling. I fredags hölls 2022 års Bygg- och utvecklingsbench och Borås Stad tog hem priset för Årets klättrare!

Företag som är medlemmar i Byggföretagen betygsätter och värderar hur det är att samarbeta med kommunen och hur investeringsklimatet är. Utifrån resultatet får varje kommun sedan ett Byggdialogsindex.

– Land ska ju byggas med lag, men stad ska byggas med samarbete. Grunden för vårt arbete är en nära dialog med entreprenörer och boråsarna, fokus på vad som är möjligt och en tydlig målbild kring både stadsutveckling och arkitektur, säger Jonas Ward, förvaltningschef för Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Under Bygg- och utvecklingsbenchen deltog kommuner i och runt Göteborgsområdet. Den kommun som klättrat mest på listan och den kommun som får högst index av medlemmarna fick ta emot varsitt pris. I år prisades Borås Stad som Årets klättrare, vilket inte är första gången. Även 2018 vann Borås Stad priset för Årets klättrare.

Bild på priset för Årets klättrare
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-04-05] Borås Stad är Årets klättrare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol