Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad hjälper företagare att vässa sina digitala kunskaper

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stads näringslivsavdelning vill stötta och inspirera lokala företag på deras digitala utvecklingsresor. Tillsammans med Google Digitalakademin och en rad andra aktörer erbjuder man kostnadsfria kurser när den digitala turnén #försverige besöker Västra Götaland den 1-9 juni.

De kostnadsfria kurserna sänds digitalt, är cirka en timme långa och handlar bland annat om sökmarknadsföring, den digitala kundresan och webbplatsen som affärsdrivare. Målet är att hjälpa små och medelstora företag att bli mer synliga och framgångsrika online.

– Många lokala företag har drabbats hårt av de ekonomiska svårigheterna under covidkrisen, inte minst inom handeln och besöksnäringen. Med denna satsning vill vi möjliggöra för företag att öka sina digitala kunskaper för att på så vis utveckla sitt företag och skapa mer tillväxt nu och framåt, säger Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Digitala verktyg skapar nya möjligheter

I osäkra tider skapar digitala verktyg möjligheter för företag att nå ut till nya kunder. Allt fler kunder finns idag på nätet och 2020 var året då svenskarnas e-handelsköp ökade explosionsartat. Enligt Svensk Digital Handel ökade e-handelsköpen med 40 procent år 2020 jämfört med året innan.

– Vi vill att du som företagare ska ha de verktyg du behöver för att få ut mer av din digitala tillväxtresa, så att du når fler kunder och ökar din omsättning. Alla kurser är fyllda med tips och verktyg så att du kommer därifrån med värdefull kunskap som du kan komma igång med direkt, säger Anna Mattsson, digital näringslivsutvecklare.

Särskild satsning på kvinnliga entreprenörer

Föreläsarna är några av Västra Götalands främsta digitala experter som har stor erfarenhet av att jobba med små och medelstora företag i regionen. Utbildningen innehåller även ett särskilt spår riktat mot kvinnliga entreprenörer i länet.

– Som en del av denna satsning kommer vi att hålla ett specifikt event med fokus på kvinnliga entreprenörer. I Sverige är endast en av tre entreprenörer kvinnor. Vi vill med detta event inspirera och skapa förutsättningar för fler kvinnliga entreprenörer i Västra Götaland, fortsätter Anna Mattsson.

Små och medelstora företag behöver förbättra sin digitala kompetens

En rapport från Entreprenörskapsforum visar att det i första hand är kompetensutveckling som är avgörande för företagens fortsatta digitala omställning. 46 procent av de tillfrågade företagen i Sverige uppger att deras personal behöver lära sig mer de närmaste tre åren. Ett problem som uppstår är att kompetensutveckling ofta kostar pengar och för många små och medelstora företag är marginalerna små.

– Med Digitalakademin vill vi från Googles håll dra vårt strå till stacken för att hjälpa till i återhämtningsarbetet efter covidkrisen. De digitala verktygen blir otroligt viktiga för den som nu vill ge sin karriär en skjuts eller utveckla sitt företags verksamhet. Jag hoppas att vi kan hjälpa så många som möjligt att vässa sin kompetens på det digitala området, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

Information, ikon

Mer om utbildningarna 1-9 juni

  • Metoder och tips erbjuds till alla intresserade företag i Västra Götaland, oavsett bransch. Utbildningarna är skapade för att ge företagare konkreta och praktiska tips som man kan komma igång med direkt.
  • Utbildningarna tar upp en rad olika hjälpmedel och verktyg och företagen kan ta del av kunskap inom ämnen som hjälper dem att nå ut till nya lokala kunder med hjälp av nätet.
  • Alla utbildningar sänds online och det enda som krävs är att man har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling.
  • Utbildningarna i Västra Götaland den 1-9 juni och hur du registrerar dig (Sidan är avpublicerad)
Person framför laptop håller en mobiltelefon i handen.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-05-27] Borås Stad hjälper företagare att vässa sina digitala kunskaper

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol