Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Borås Stad i demokratisamarbete med Serbien

Artikeln publicerades:

Borås Stad startar ett internationellt demokratisamarbete med staden Vracar i Serbien. Det blev nyligen klart att Borås Stad får medel från Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD:s program Kommunalt partnerskap, för att arbeta med projektet.

Syftet med demokratisamarbetet är att Borås och Vracar ska lära av varandra om hur man kan förbättra tillgängligheten för invånarna. Både Borås Stad och Vracar har arbetat med tillgänglighetsfrågor i många år men på olika sätt.

– Det finns många framgångsfaktorer och riskfaktorer som båda länder kan lära sig av, säger Herawati Nowak, funktionshinderkonsulent som tillsammans med tillgänglighetskonsulent Lena Mellblad ska arbeta med projektet.

Till att börja med får Borås och Vracars projekt 235 000 kronor. Dessa pengar används för att starta projektet och lägga upp en plan för hur projektet ska utformas framöver.

Samarbetet kommer att dra igång i augusti och kommer pågår i två-fyra år. Borås Stad får tillsammans med tolv andra svenska kommuner och regioner dela på närmare 10 miljoner kronor för internationella demokratisamarbeten. Kommunala partnerskap är helt finansierat genom Sida med statliga medel. Det är Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, som fördelar pengarna. Målet med samarbetsformen Kommunala partnerskap är att främja demokrati och processer för delaktighet på lokal och regional nivå och en utveckling där den lokala demokratin institutionaliseras.

Bild på Herawati Nowak, funktionshinderkonsulent, framför en dator.

– Det finns många framgångsfaktorer och riskfaktorer som båda länder kan lära sig av, säger Herawati Nowak, funktionshinderkonsulent, som ska jobba med projektet.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-08] Borås Stad i demokratisamarbete med Serbien

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol