Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads internationella ungdomsarbete får kvalitetsstämpel

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås Stad är en av de första organisationerna i Sverige som får en så kallad Quality Label för sitt internationella ungdomsarbete. Edina Begovic, internationell samordnare berättar mer.

Hej Edina! Ni har precis fått en Quality Label, vad innebär det?

– En Quality Label är EU:s kvalitetsmärkning inom Europeiska Solidaritetskåren som innebär att en verksamhet är godkänd för att ta emot eller sända volontärer inom Europa. Tack vare denna kvalitetsstämpel har vi säkrat finansieringen av vår volontärverksamhet i sju år framåt. Det känns jättekul och roligt att ha fått förtroendet att fortsätta jobba med internationella projekt.

Vem kan bli volontär?

– Alla som är mellan 18 och 30 år och bor någonstans i Europa. En volontärtjänst kan vara kort under ett par månader eller ett helt år. De flesta vill vara volontärer under 1 år eftersom man bara får göra en volontärtjänst inom Solidaritetskåren.

Volontärer som kommer hit till Borås, vilka arbetsuppgifter får de?

– De som kommer till oss får delta i det dagliga arbetet inom öppen ungdomsverksamhet tillsammans med kollegor och besökare. De uppmuntras till att använda sina erfarenheter för att skapa nya aktiviteter tillsammans med de unga och de deltar aktivt i det främjande arbetet. Utöver det har alla volontärer ett uppdrag att sprida information om EU-projekt till invånarna i Borås, för att inspirera fler att delta.

Är det några nya volontärer på gång?

– Vi tog emot sex nya volontärer den 9 september! Sean från Irland, Khadija från Spanien, Franziska från Tyskland och Ines, Pierre och Garance från Frankrike.

Varför är det viktigt med internationell volontärverksamhet?

– Det är ovärderligt att under ett helt år få ta del av volontärernas kompetens och engagemang, de har ett utifrån-perspektiv på verksamheten som bidragit till mycket i vår utveckling. Insatsen har placerat Borås mitt i Europa, säger Edina Begovic.

Information, ikon

Mer om utbyten och volontärarbete

Edina Begovic

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-16] Borås Stads internationella ungdomsarbete får kvalitetsstämpel

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol