Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås Stad tar uppgifterna om brister i Heroma på största allvar

Artikeln publicerades: 2019-03-11 15.51

Borås Stad tar medieuppgifterna om brister i lönesystemet Heroma på största allvar. Stadens informationssäkerhetsansvarige Stefan Fransson är i kontakt med leverantören för att få mer information i frågan.

På måndagsförmiddagen gick Dagens Nyheter ut med uppgifter om allvarliga brister i lönesystemet Heroma. Det handlar bland annat om att känsliga personuppgifter skulle kunna läcka ut.

Enligt tidningen ska riskerna ha varit kända av bland andra Polismyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) sedan i höstas utan att informationen lämnats vidare till de kommuner och andra myndigheter som använder systemet.

- Det är anmärkningsvärt att vi inte har blivit informerade av vår leverantör om detta tidigare, kommenterar kommunchef Svante Stomberg. Vi är nu i kontakt med leverantören för att skaffa oss mer information.

Inom kommunen loggas alla aktiviteter i Heroma. En annan åtgärd som staden vidtar med anledning av de uppgifter som kommit fram är att stärka granskningen av den loggningen.

Person som använder dator.

Senast ändrad: 2019-03-11 15.51

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-11] Borås Stad tar uppgifterna om brister i Heroma på största allvar

g q n C