Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Borås tillgänglighetsarbete uppmärksammas

Artikeln publicerades: 2016-12-01 12.39

Borås Stad, vinnare av Access City Award 2015, är inbjuden till Barcelona och den internationella konferensen The Role of Cities fredagen den 2 december. Konferensen arrangeras tio år efter att Förenta nationerna, FN, antog den internationella konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning 2006.

Borås Stad har fint sällskap, då förutom värdstaden Barcelona också Berlin, Lissabon och Milano gör oss sällskap vid konferensbordet.

Borås Stads representanter i Picassomuseet i Barcelona på fredag är kommunalrådet Annette Carlson (M) och Funktionshinderkonsulenten Petri Pitkänen. De kommer att medverka i den exklusiva rundabordspanelen tillsammans med kollegor från de fyra metropolerna och där presentera hur Borås arbetar med att implementera konventionens tankar i vår stad.

De två är mycket glada över att stadens arbete uppmärksammats ute i Europa.
– En bred politisk enighet över partigränserna ligger till grund för de goda resultaten. Med vår strategi har vi lagt grunden för ett konsekvent och långsiktigt arbete i de här frågorna, och det har gjort avtryck, säger Annette Carlson.

Petri Pitkänen hade gärna sett att fler inblandade hade kunnat följa med.
– Det är synd att vi inte kan ta med alla dem som jobbat hårt för ökad tillgänglighet: Våra politiker, vårt kommunala funktionshinderråd förstås, men inte minst alla de tjänstemän som i många år drivit stadens tillgänglighetsarbete framåt.

Ett hundratal deltagare deltar i konferensen.

Kvinna med rullator och en hund på promenad.

d

Mer om Access City Award

Europeiska kommissionen utsåg 2015 Borås till vinnare av Access City Award 2015. Utmärkelsen ges till den stad i Europa som har gjort mest för att öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning och för äldre.

Access City Awardlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (på engelska)

Senast ändrad: 2016-12-21 11.04

Ändrad av:

Dela sidan: [2016-12-01] Borås tillgänglighetsarbete uppmärksammas

g q n C