Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås vann Swedish Art and Business Award

Artikeln publicerades:

Borås som skulpturstad utsågs till vinnare av Swedish Arts & Business Awards, Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten.

Prisutdelningen skedde på Vandalorum – Museum för Konst och Design i Värnamo måndagen den 6 september och på plats för att ta emot priset fanns representanter för Skulpturstaden Borås.

Swedish Art and Business Award (SABA) delas ut varje år i syfte att uppmärksamma framgångsrika samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga. Priset delas ut av föreningen Kultur & Näringsliv och syftar till att uppmärksamma lyckade samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga.

Borås presenterades som vinnare med motiveringen:

”Skulpturstaden Borås har tillsammans med Sparbanken Sjuhärad samt företag i Borås med omnejd möjliggjort initiering, tillverkning och utplacering av 24 skulpturer i Borås, som givit staden ett lyft och gjort den till en destination.”

House of knowledge
Information, ikon

Mer om Swedish Art and Business Award

Swedish Arts & Business Awards är Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten. Föreningen har anordnat tävlingen sedan 1993 som ett sätt att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-09] Borås vann Swedish Art and Business Award

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol