Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås vann Swedish Art and Business Award

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås som skulpturstad utsågs till vinnare av Swedish Arts & Business Awards, Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten.

Prisutdelningen skedde på Vandalorum – Museum för Konst och Design i Värnamo måndagen den 6 september och på plats för att ta emot priset fanns representanter för Skulpturstaden Borås.

Swedish Art and Business Award (SABA) delas ut varje år i syfte att uppmärksamma framgångsrika samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga. Priset delas ut av föreningen Kultur & Näringsliv och syftar till att uppmärksamma lyckade samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga.

Borås presenterades som vinnare med motiveringen:

”Skulpturstaden Borås har tillsammans med Sparbanken Sjuhärad samt företag i Borås med omnejd möjliggjort initiering, tillverkning och utplacering av 24 skulpturer i Borås, som givit staden ett lyft och gjort den till en destination.”

House of knowledge
Information, ikon

Mer om Swedish Art and Business Award

Swedish Arts & Business Awards är Kultur & Näringslivs tävling för affärsmässigt grundade kultursamarbeten. Föreningen har anordnat tävlingen sedan 1993 som ett sätt att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-09] Borås vann Swedish Art and Business Award

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol