Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Budget- och skuldrådgivarna stöttar i ekonomiska frågor

Artikeln publicerades:

Har du problem med skulder eller behöver ekonomisk rådgivning? Borås Stads budget- och skuldrådgivare kan ge råd och stöd.

Rådgivningen kan innebära allt ifrån ett telefonsamtal till en långvarig kontakt. Det man rent konkret kan få hjälp med är bland annat att:

  • Få en överblick över sin ekonomi och sina skulder.
  • Budget- och skuldrådgivning.
  • Hjälp att förhandla om avbetalningsplaner eller andra betalningsuppgörelser för dig som inte uppfyller kraven för skuldsanering.
  • Hjälp med skuldsaneringsansökan.
  • Hjälp under skuldsaneringsprocessen (exempelvis överklagan och omprövningar).

- Vi har märkt ett ökat söktryck efter årsskiftet, säger budget- och skuldrådgivare Anneli Nilsson. De flesta som vänder sig till oss har skuldproblematik, men fler och fler hör av sig för att få balans i sin budget innan problemen blir så stora. Och det tycker vi är positivt.

Ett allmänt råd som budget- och skuldrådgivarna vill skicka med är just vikten av att vara aktiv och inte stoppa huvudet i sanden när det gäller ekonomi.

- Planering innebär kontroll, säger Anneli Nilsson.

Varje helgfri tisdag klockan 13-16 har budget- och skuldrådgivarna öppen mottagning, utan krav på tidsbokning. Då erbjuds ett första inledande samtal i 45 minuter. Har man inte möjlighet att komma på den öppna mottagningen kan man istället fylla i en blankettPDF som man skickar in till Borås Stad.

Budget- och skuldrådgivarna arbetar under sekretess och rådgivningen är kostnadsfri för alla som bor i Borås, Tranemo, Svenljunga, Ulricehamn och Bollebygd.

Spargris med mynt.

Hos Borås Stads budget- och skuldrådgivare kan den som har skulder eller andra ekonomiska problem få gratis rådgivning.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-02-08] Budget- och skuldrådgivarna stöttar i ekonomiska frågor

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol