Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Dagliga verksamheten Bageriet fortsätter sin verksamhet

Artikeln publicerades:

Den dagliga verksamheten Bageriet kommer att vara kvar. Det beslutet fattade Sociala omsorgsnämnden under måndagskvällen.

Tidigare under våren beslutade Sociala omsorgsförvaltningen att stänga Bageriet som en åtgärd för att minska sina kostnader och få en budget i balans. Det var då inte klarlagt vilken sysselsättning berörda deltagare skulle erbjudas. Det har nu visat sig vara svårt att hitta likvärdiga ersättningsplatser för deltagarna om Bageriet stänger. Nämnden gör bedömningen att det är svårt att acceptera en sådan förändring för deltagarna.

– Vi ser nu att det inte finns skäliga erbjudanden för deltagarna om vi stänger Bageriet, därför fattar vi det här beslutet, säger Yvonne Persson (S), ordförande för Sociala omsorgsnämnden.

Sociala omsorgsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheterna till minskade lokalhyror för att inför 2021 vara i fas med tilldelad budget.

– Sociala omsorgsförvaltningen kommer behöva fortsätta jobba med anpassningar för att få en budget i balans, säger Magnus Stenmark, förvaltningschef på Sociala omsorgsförvaltningen.

Ett nybakat bröd hålls fram i en kökshandduk. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-09] Dagliga verksamheten Bageriet fortsätter sin verksamhet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol