Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Dags att nominera till Sociala medier-priset 2017

Artikeln publicerades: 2017-02-16 14.17

Wikimeda Sverige, Brit Stakston, Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg har vunnit hittills. Nu är det dags att för femte gången nominera en person eller organisation till utmärkelsen Sociala medier-priset och prissumman på 100 000 kronor.

Sociala medier ger möjligheter för medborgarna att påverka samhällsutvecklingen. Genom sociala medier kan många fler göra sig hörda och belysa frågor på ett helt nytt sätt. Det är bra för demokratin att fler blir delaktiga i samhället.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Förra året var det Wikimedia Sverige som tilldelades priset. Verksamhetschefen Anna Troberg berättar hur organisationen fått nytta av pengarna:

– För Wikimedia Sverige var det viktigt att pengarna på något sätt kommer våra duktiga volontärer till gagn. Därför har vi beslutat att den 22 april, i samband med vårt årsmöte, arrangera en "Wikipedia-dag" med fokus på faktagranskning och källkritik i en värld som inte tycks bry sig så mycket om sådant längre. Vi hoppas att det ska bli starten på ett årligt återkommande event. Pengarna har dessutom givit oss en välbehövlig puff i arbetet med att utveckla våra sociala medie-kanaler på olika sätt.

Nominera din favorit!

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 31 mars 2017.

Skicka in din nominering via Högskolan i Borås webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Juryn består av

Bengt KÅ Johansson, Lotta Johansson, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad
Jan Nolin, Margareta Lundberg Rodin, Högskolan i Borås
Marie Ingvarsson, Göran Björklund, Borås Stad
Stefan Eklund, Borås Tidning

En symbol för sociala medier-priset

Senast ändrad: 2020-02-18 08.11

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-02-16] Dags att nominera till Sociala medier-priset 2017

g q n C