Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dags att nominera till Sociala medier-priset 2021

Artikeln publicerades:

2020 prisades Emma Frans för sin förmåga att hjälpa svenskarna navigera i coronakrisen på ett kunnigt och kul sätt. Nu är det för nionde gången dags att nominera en person eller en organisation som kan vinna 100 000 kronor.

Genom sociala medier kan många fler göra sig hörda och därigenom får medborgarna fler möjligheter att påverka samhällsutvecklingen.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

– Vi är väldigt imponerade över hur Emma Frans lyckats allmänbilda den svenska befolkningen med både precision och humor. De senaste åren har vi sett hur sociala medier kan utnyttjas för att sprida desinformation, men Emma är ett exempel på hur sociala medier lika framgångsrikt kan användas till att sprida samhällsnyttig fakta, säger Jan Nolin, professor vid Högskolan i Borås och medlem i juryn för Sociala medier-priset.

Nominera din favorit!

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 13 oktober.

Skicka in din nominering via Högskolan i Borås webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Symbolen för Sociala medier-priset.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-14] Dags att nominera till Sociala medier-priset 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol