Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dags att starta företag? Företagsstart Sjuhärad ger dig stöd och inspiration på vägen

Artikeln publicerades:

Företagsstart Sjuhärad är en ideell organisation som stöttar nyföretagare genom att erbjuda kostnadsfri affärsrådgivning och nätverksträffar tillsammans med aktörer inom olika områden.

Under nätverksträffarna delar aktörerna med sig av kunskap och nyligen startade företag bjuds in för att inspirera deltagarna. Projektet syftar till att främja entreprenörskap och stärka regionens näringsliv.

Initiativet startade i höstas och har redan väckt stort intresse bland företag i regionen. Borås näringslivsenhet som strävar mot att skapa Sveriges bästa stöd för nyföretagare, är mycket glada över det positiva gensvaret.

– Vi vill kunna erbjuda den vassaste rådgivningen till nyföretagarna i Sjuhärad och kommer att lotsa de som söker stöttning till rätt instans och företag, säger Jonas Widerström, internationell näringslivssamordnare på Näringslivsenheten i Borås Stad.

Projektet är resultatet av ett samarbete mellan organisationer, kommuner och näringsliv, där deltagande kommuner inkluderar Bollebygd, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Borås. Med jämna mellanrum anordnar Företagsstart Sjuhärad nätverksträffar i deltagande kommuner. Har man inte möjlighet att delta på mötena kan nyföretagare som är intresserade av rådgivning boka både fysiska och digitala möten med affärsutvecklare.

Anna Bergengren blev verksamhetsledare för Företagsstart Sjuhärad i maj 2022 och har sedan dess arbetat med att samordna projektet i Sjuhärad.

– Det är fantastiskt att få inspirera människor till att starta företag. Det finns ett stort behov av råd och hjälp när det kommer till att starta eget. Att Företagsstart Sjuhärad har möjlighet att erbjuda den hjälpen gratis är väldigt givande för många. Dessutom samarbetar vi med aktörer inom områden som är relevanta för nyföretagare. Det gör det möjligt för oss att erbjuda dem bästa möjliga stöd när behovet av exempelvis bank- och redovisningstjänster uppstår, säger Anna.

En person som klipper håret på en annan
Information, ikon

Mer om Företagsstart Sjuhärad

För mer information om och hur de kan hjälpa dig eller någon du känner att starta ett företag, besök foretagsstart.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-05-04] Dags att starta företag? Företagsstart Sjuhärad ger dig stöd och inspiration på vägen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol