Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Dags för nytt samråd om järnvägen

Artikeln publicerades:

Nu är det dags för ännu ett samråd om den planerade järnvägen mellan Borås och Göteborg. Den här gången visar Trafikverket olika alternativ på korridorer och stationslägen för dragningen av den nya järnvägen.

Också detta samråd sker helt digitalt och utan allmänna, fysiska, möten. Samrådet pågår 14 september till 6 november Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under den tiden kan du lämna synpunkter på Trafikverkets förslag på möjliga korridorer och stationslägen för den nya järnvägen.

Trafikverket vill också ha synpunkter på utformning och innehåll i den utredning av miljökonsekvenserna som gjorts. Till exempel hur man kan kompensera för den tänkbara påverkan av djur och natur som kan bli följden av järnvägen, och hur man kan undvika onödiga barriärer i landskapet.

Trafikverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. publiceras en inspelad presentation av förslagen till korridorer och de alternativ man valt bort. Vårens samråd avslutades den 4 maj, det handlade om projektet på ett mer övergripande plan.

Samråden genomförs digitalt för att motverka spridningen av covid-19.

Utredningskarta över järnvägen mellan Göteborg och Borås. 

Utredningskarta över järnvägen mellan Göteborg och Borås.

Information, ikon

Mer om

  • Ny järnväg mellan Göteborg och Borås är en av de första delarna av en ny stambana mellan Göteborg och Stockholm.
  • Byggstarten är tänkt att ske någon gång under perioden 2025-2027.
  • Trafikverket planerar för en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regiontåg dimensionerad för en hastighet av 250 kilometer i timman.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-14] Dags för nytt samråd om järnvägen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol