Demensdagen - med Ingemar Skoog
Artikeln publicerades:
Demenssjukdom – när börjar den, hur kan den förebyggas och hur påverkas den av det förändrade åldrandet? Om detta pratar Ingemar Skoog, överläkare och professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet, vid årets demensdag.
Demensteamet i Borås arrangerar Demensdagen varje vår och bjuder alltid in intressanta föreläsare. I år är det Ingemar Skoog som bidrar med sina gedigna erfarenheter inom åldrande och demenssjukdom.
Ingemar Skoog kommer bland annat att lyfta följande frågor:
- I dag blir vi allt bättre på att upptäcka Alzheimers sjukdom, redan kanske 20 år innan man får symtom. Vad betyder det?
- Vi hittar också allt fler möjligheter att förebygga demens. Och vad betyder det förändrade åldrandet, med allt friskare äldre, för risken att insjukna?
Ingmar Skoog är en namnkunnig figur inom psykiatrin och åldrandeforskningen, känd för sin djupgående förståelse av äldres hälsa och välbefinnande. Som legitimerad läkare och professor i psykiatri har han ägnat fyra decennier åt att utforska och förstå de komplexa aspekterna av åldrandet. Hans banbrytande arbete har inte bara berikat det medicinska fältet, utan även förändrat hur samhället ser på äldre och deras potential.
Demensdagen är öppen för alla som vill veta mer om demenssjukdom. Föreläsningen är gratis och ingen föranmälan behövs.
När: Torsdagen den 3 april klockan: 13.00-14.30
Var: Åsikten, Träffpunkt Simonsland, Viskastrandsgatan 5, Borås
Välkommen!

Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Ändrad av: