Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Efter skärpta restriktioner: mötesplatser, idrottshallar och bibliotek stänger

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Efter de skärpta restriktionerna som presenterades den 18 december stänger även våra mötesplatser, idrottshallar och bibliotek helt. Fler verksamheter anpassas och många har stängt sedan tidigare eller begränsat för besök. Håll dig uppdaterad på vår webbplats.

Idrottshallar, mötesplatser och fritidsgårdar stänger

Fritid- och folkhälsoförvaltningen har under dagen fattat beslut om en rad åtgärder för att anpassa verksamheterna till de nya restriktionerna. Bland annat stänger nu alla idrottshallar för allmänheten och föreningar.

Även mötesplatserna i våra olika stadsdelar och Träffpunkt Simonsland stänger. Träffpunkt Simonsland har sedan i våras en stödlinje för äldre och personer i riskgrupp som man kan ringa för samtalsstöd och praktisk hjälp.

Telefonlinje för medborgarservice införs

Nu införs även en telefonlinje för medborgarservice på fyra mötesplatser. Här kan du ställa frågor och få svar om den medborgarservice som vi i vanliga fall erbjuder på plats. Telefonlinjen för medborgarservice har öppet vardagar fram till den 11 januari.

Biblioteken stänger helt

Biblioteken kommer från och med tisdag 22 december att hålla bibliotekslokalerna stängda. De nya restriktionerna innebär att biblioteken inte kommer att kunna erbjuda take away-tjänst, hemleveranser eller utskrifter. Under tiden biblioteken håller stängt hänvisar vi till bibliotekens digitala tjänster.

Information, ikon

Mer om de skärpta restriktionerna

Den 18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten ytterligare nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari.

Mer hos Krisinformation om skärpta nationella restriktioner inför kommande helger och högtider. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikoner för att hålla avstånd.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-12-21] Efter skärpta restriktioner: mötesplatser, idrottshallar och bibliotek stänger

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol