Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Eldningsförbud råder

Artikeln publicerades: 2018-06-29 12.30

På grund av mycket torrt väder är det just nu stor risk för skogsbrand i vårt område. Vi har därför utlyst eldningsförbud i kommunerna Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn. Förbudet gäller från och med 2018-06-29 och tillsvidare.

Vid långvarig torka och högsommarvärme är brandrisken ofta extremt stor. Skulle en brand uppstå kan förhållandena bli mycket svåra och utvecklingen häftig och snabb.

Råd till allmänheten

  • Ska du elda eller grilla? Ta alltid reda på vilken brandrisk som råder där du är. Använd appen BRANDRISK Utelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller läs på SMHI:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om risken där du befinner dig.
  • Kontrollera alltid om eldningsförbud råder. Information om eldningsförbud inom SÄRF hittar du alltid direkt på serf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Släng aldrig glödande cigarettfimpar på marken.
  • När eldningsförbud råder är det endast tillåtet att använda öppen eld i särskilda grillar uppställda i trädgårdar i anslutning till bostads- och fritidshus samt iordningställda grillplatser på marken. Mer information om eldning utomhuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Om du upptäcker en brand i skog och mark, larma snabbt 112 och meddela var det brinner.
En skogsbrand

Senast ändrad: 2019-05-17 11.20

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-29] Eldningsförbud råder

g q n C