Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Borås Stad är med och bidrar till detta och under veckan arrangeras en mängd olika aktiviteter

Mötesplatser för seniorer erbjuder teknik drop-in där du kan få stöd i att använda surfplattor och mobiltelefoner. På onsdag den 12 oktober är det på Mötesplats Centrum en föreläsning om att använda e-legitimation/mobilt BankID och säkerhetsaspekter. Borås Tidning, Borås Stad och banker är med och informerar om digitala tjänster. Det finns också möjlighet att besöka visningsrummet och välfärdsbiblioteket på Mötesplats centrum där du kan lära dig mer om vardagsteknik och låna hem för att testa.

Även stadens bibliotek erbjuder tekniksupport och du kan också få hjälp med att komma igång att använda bibliotekets digitala tjänster. På tisdag den 11 oktober kl. 18-19 är det dags för föreläsningen Vem kan man lita på? - om källkritik i en digital tid. Föreläsningen är på Borås Stadsbibliotek och bokaktuella Jutta Haider, professor i biblioteks- och informationsvetenskap vid Högskolan i Borås diskuterar bland annat frågan vilken roll källkritiken har i denna tid och vad källkritik egentligen är.

Mötesplatserna Hässlehuset, Kristineberg, Norrbyhuset och Hultahuset erbjuder Medborgarservice, drop-in och bokade besök under hela veckan. Här kan du få stöttning i digitala ärenden som att skriva CV, kontakta myndigheter, fylla i blanketter samt hitta och förstå information. Dessutom kan du gå en kurs för skapande med Green screen på Mötesplats Kristineberg vid flera tillfällen under veckan.

Varmt välkommen!

logotyp för eMedborgarveckan

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-05] eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol