Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Filmen som ska ge alla boråsare julkänslor!

Artikeln publicerades:

Nu släpper Borås Stad och Borås City i ett gemensamt projekt en magisk ljuständningsfilm med ett enda stort och viktigt syfte: Ge alla boråsare julkänslor!

Det blir en annorlunda jul i år där många måste avstå sina sedvanliga traditioner till förmån för distansering och minskad smittspridning. Restriktionerna medför dessutom begränsad vistelse ute på stan och i miljöer där julen oftast är ett genomgående tema redan från slutet av november.

Dit hör julbelysning, julmusik och den traditionsenliga ljuständningspromanden, tre saker som i åratal lagt grunden för boråsarnas julkänslor. Nu släpper Borås Stad och Borås City i ett gemensamt projekt en magisk ljuständningsfilm med ett enda stort och viktigt syfte: Ge alla boråsare julkänslor!

- Vi är många som lägger mycket tid, engagemang och omtanke på att rama in Borås med fina ljusinstallationer under jul och vi vet att det är otroligt uppskattat av Boråsarna. Därför vill vi försäkra oss om att ge alla invånare möjlighet att ta del av ljuset, oavsett om man kan ta sig ner till centrum eller inte, säger Kristin Haglund, belysningsingenjör på tekniska förvaltningen och får medhåll av stadsträdgårdsmästaren Anton Spets.

Pirret, lugnet, myset och förväntningarna är fyra saker som ramar in människors julkänslor och som Borås City och Borås Stad med digitaliseringen av julbelysningen i stan vill bidra till, trots den lite annorlunda jul vi står inför.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla de som varit engagera i att lysa upp Borås, för i år har det varit extra viktigt att sprida budskapet om att traditionerna kvarstår och att vi kommer få fira jul om än på ett lite annorlunda vis. Vi hoppas att alla boråsare verkligen kan njuta av filmen, säger Caroline Wallin, Cityledare Borås.

Information, ikon

Se filmen Ljuständning 2020

Citybild från ett ljusklätt Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-24] Filmen som ska ge alla boråsare julkänslor!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol