Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Finska vikarier hälsas välkomna

Artikeln publicerades: 2017-06-12 08.58

I dag den 12 juni börjar sexton semestervikarier från Finland att arbeta i Borås äldreomsorg. Det är resultatet av en framgångsrik värvningsresa till Åbo. Första dagen blir en sorts kick-off, med fullmatade informationspass och lunch innan det bär av till jobbet.

De finska semestervikarierna kommer att bjudas på film med presentation av Borås och Borås Stads verksamhet, och därpå information som riktar sig till varje enskild sommarjobbare. Innan man går till lunch talar Vård- och äldrenämndens Tauno Haikara till de nya semestervikarierna.

Det var i februari som Yvonne Vedin, chef för den nystartade bemanningsenheten i Borås Stad, for till Åbo i sällskap med ett par finskspråkiga kollegor för att värva sommarvikarier.

Då hade man först annonserat på den finska arbetsförmedlingens webbplats genom Eures, EU:s jobbportal. Man hade också tagit hjälp av Nordjobb, en motsvarighet riktad till unga människor i Norden, och som hjälper till med att hitta bostäder, arrangera sociala aktiviteter för sommarjobbande och en hel del annat.

På plats i Åbo deltog man i en jobbmässa, under vilken man delade ut ett slags biljetter med en inbjudan till en intervju följande dag. 24 personer dök upp, berättar Yvonne Vedin, som bara mötte positiva reaktioner under besöket.

Bakgrunden är att det finns flera avdelningar inom äldreomsorgen med bara finsktalande brukare, och det är svårt att hitta finsktalande sommarvikarier.

Flygbild över Borås

Senast ändrad: 2018-05-18 15.22

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-06-12] Finska vikarier hälsas välkomna

g q n C