Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Förenklat beslutsfattande skjuts upp sex månader

Artikeln publicerades:

Vård- och äldrenämnden beslutade igår att skjuta upp förenklat beslutsfattande sex månader. Anledningen är att nämnden vill att förvaltningen ska vara rustad i den ansträngda situation som råder just, där omsorgsinsatser kan behöva prioriteras före serviceinsatser.

Den 10 december 2019 beslutade Vård- och äldrenämnden att införa förenklat beslutsfattande för stöd med städning och tvätt för boråsare som har fyllt 80 år och digitalt stöd för dem som har fyllt 75 år. Beslutet skulle börja gälla den 1 april i år. Men nu skjuts det upp sex månader och träder istället ikraft den 1 oktober.

Förenklat beslutsfattande innebär att den enskilde, som uppfyller ålderskraven, får ovan nämnda insatser utan individuell behovsbedömning.

-Förvaltningen befinner sig i en ansträngd personalsituation med anledning av coronaviruset. Om väldigt många medarbetare är frånvarande kan förvaltningen bli tvungen att prioritera vilka insatser som kan utföras. Mat, hygien och medicinering kommer då att gå före serviceinsatser som städ och tvätt, säger Johan Wikander (L), ordförande i Vård- och äldrenämnden.

Därför skjuts införandet av förenklat beslutsfattande upp i sex månader.

De personer som ansöker om serviceinsatser, till exempel städ och tvätt, med behovsbedömning fortsätter förvaltningen att utreda och ta beslut om som vanligt.

En dammsugare.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-25] Förenklat beslutsfattande skjuts upp sex månader

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol