Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Förlängt stöd till näringslivet

Artikeln publicerades:

På gårdagens sammanträde klubbade Kommunfullmäktige igenom förlängning av flera åtgärder för att försöka underlätta för näringslivet som fortfarande har en svår tid under pågående pandemi. De nya besluten hoppas kunna underlätta för de företag som har fått en tuffare tillvaro i och med coronavirusets effekter.

– Många företagare drabbas fortsatt svårt av den här krisen och när företagen drabbas så slår det även hårt mot de som jobbar i företagen. Självklart ska vi i kommunen göra vad vi kan för att hjälpa de drabbade företagen och därmed de som jobbar i dessa företag, säger Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Kommunfullmäktige har beslutat att förlänga följande åtgärder

  • Ingen årlig tillsynsavgift för stadigvarande serveringstillstånd tas ut av företag i Borås Stad för år 2021.
  • Ingen taxa för upplåtelse av gatuplatser och torgplatser tas ut av företag i Borås Stad för uteservering och torghandel för år 2021.
  • Borås Stad betalar nyinkomna fakturor på femton dagar från 2021-01-01 till 2021-03-31, förutsatt att de är godkända/attesterade och inte föremål för oklarheter.
  • Borås Stad tillämpar betalningsvillkoret 120 dagar till företagskunder från 2021-01-01 till 2021-03-31.

Tidigare åtgärder som ännu kvarstår

  • Företagsakuten är fortsatt öppen dit näringsidkare i Borås kan ringa eller mejla för att få stöd och information kopplat till coronaviruset och dess effekter.
  • Handlare har möjlighet att genom färdtjänst kunna erbjuda hemleverans av matvaror till personer som är 70 år eller äldre.
  • 30 minuters fri parkering på 15-minutersparkeringar i centrum. Skyltning gäller.
  • Hos Borås Energi och Miljö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan kunderna ansöka om anstånd på fakturor och avgifter inom vatten och avlopp, avfallshantering och fjärrvärme. Borås Energi och Miljö kan på kunds önskemål förlänga intervaller för hämtning av avfall.

Övrig åtgärd: digital handelsplats med hemleverans från lokala butiker

  • Genom ett samverkans- och pilotprojekt mellan Borås Stad, Borås City, Good Goods och näringslivet lanserades i månadsskiftet november/december en digital handelsplats som möjliggör e-handel med hemleverans från lokala butiker. Projektet planeras att utökas successivt med fler butiker, funktioner samt utöka det geografiska området.
Vy över Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-12-11] Förlängt stöd till näringslivet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol