Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Förskoleförvaltningens nya chef brinner för små barns rätt till utbildning

Artikeln publicerades: 2019-09-10 17.25

Sedan den 4 september är Ina Furtenbach Lindén ny förvaltningschef för Förskoleförvaltningen i Borås Stad. Ina brinner för de små barnens rätt till en god utbildning och ser fram emot att jobba i Borås.

- Förskolan är mitt stora intresse, jag tycker att man kan se arbetet med lärande som en resa barn och vuxna gör tillsammans för att utforska meningen med tillvaron – tillsammans kan vi göra skillnad, säger Ina Furtenbach Lindén.

Ina kommer närmast från en tjänst som utbildningschef på Förskoleförvaltningen i Göteborg, men har ett långt förflutet inom utbildningsområdet. Hon har tidigare bland annat erfarenhet av att jobba som skolchef, rektor inom grundskolan och som chef för kulturskolan.

- Jag tror starkt på kulturen och skapandet som ingrediens för lärande i förskolan, säger Ina Furtenbach Lindén.

Tillsammans skapar vi en god utbildning för våra barn

Ina berättar hon upplever Förskoleförvaltningen i Borås som en välfungerande organisation med engagerade medarbetare. Men förvaltningen står också inför framtida utmaningar.

- Kompetensförsörjning, arbetsmiljö och organisationsförändringar är exempel på stora frågor som vi behöver jobba mycket med framöver. Vi på förvaltningen behöver med gemensamma krafter ta fram arbetssätt och strategier, så att vi både kan ta tillvara allt gott arbete som görs, och fortsätta att utveckla en förskola där barn och vuxna växer och trivs tillsammans, säger Ina Furtenbach Lindén.

d

Kort om Ina Furtenbach Lindén

  • Bor i ett skepparhus på Styrsö i Göteborgs skärgård. Och på deltid i en lägenhet i Borås, Ina menar att man behöver bli en del av närområdet för att förstå och kunna skapa goda lösningar.
  • Fritiden går åt till att ta hand om det stora trähuset på Styrsö, och att jobba med förskoleutveckling även på ideell basis både i Sverige och internationellt.
Ina Furtenbach Lindén

Foto: Max Norin

Senast ändrad: 2020-09-11 08.28

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-09-10] Förskoleförvaltningens nya chef brinner för små barns rätt till utbildning

g q n C