Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Förskolor i Borås får 54 miljoner i statsbidrag

Artikeln publicerades: 2019-07-05 14.40

Varje år finns möjlighet för förskolorna i Borås Stad att ansöka om statsbidrag från Skolverket, bidraget ska användas till att minska barngruppernas storlek i förskolan. I år var det 73 av Borås Stads förskolor som gjorde en ansökan. 60 av dem fick tillsammans drygt 54 miljoner kronor.

Drygt 20 fler förskolor än förra året fick bidrag i år. Den sammanlagda summan för läsåret 2019/2020 är på drygt 54 miljoner kronor, det kan jämföras med läsåret 2018/2019 då förskolorna beviljades bidrag på ca 33 miljoner kronor.

Om en förskola blir godkänd eller inte beror på vilket indexvärde de uppnår enligt Skolverkets kriterier. Bland annat tar Skolverket hänsyn till barngruppernas storlek, andelen utbildade förskollärare och socioekonomiska parametrar.

– Det är otroligt glädjande att det är så många av våra förskolor som fått sin ansökan beviljad, säger Carina Holmström, verksamhetschef på Förskoleförvaltningen. För oss möjliggör bidraget att fler förskolor får möjlighet att minska barngruppernas storlek, säger Carina Holmström.

För de förskolor som blivit beviljande medel startar nu ett intensivt arbete med att genomföra sin planering utifrån den ansökan som lämnats in.

Fakta

Med barngrupp menar Skolverket de barn som ingår i en avdelning, det vill säga den grupp som barnet ingår i under större delen av sin dag i förskolan. Gruppens sammansättning ska vara densamma under större delen av dagen och över tid. Det är inte tillåtet att använda bidraget för att skapa mindre barngrupper under en begränsad del av dagen.

d

Mer om

Mer information om statsbidraget finns på Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-07-06 08.17

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-07-05] Förskolor i Borås får 54 miljoner i statsbidrag

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol