Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Förstärkning till skolan

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Grundskolenämnden tillförs 21 miljoner och Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden tillförs 5 miljoner kronor i en tilläggsbudget som presenteras av Mitt-S-samverkan och oppositionspartierna Kristdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet.

När Borås Stads budget klubbades för innevarande år gjordes det utifrån de förutsättningar som då rådde. Resultatet låg lågt, skatteprognoserna såg dystra ut och vi var på väg in i en lågkonjunktur.

Tack vare den nya gynnsamma skatteprognosen och konstruktiva samtal mellan Mitt-S-partierna Centern, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna, och oppositionspartierna Kristdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet, så kan vi nu presentera en tilläggsbudget:

  • Grundskolenämnden tillförs 21 miljoner
  • Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden tillförs 5 miljoner

– Vi är glada för att vi kan göra den här satsningen när ekonomin nu visar sig vara starkare än vad vi tidigare hade kännedom om, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

I vårpropositionen fick Borås också 4 extra miljoner att använda innevarande år för kostnader som uppstått i samband med coronapandemin och till lovskola. De fördelas enligt följande:

  • 1 miljon kronor till Grundskolenämnden
  • 2 miljoner till Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden
  • 1 miljon till Förskolenämnden

– Tilläggsbudgeten och de tillfälliga medlen är ett välkommet och välbehövligt tillskott till skolan. Det innebär ökade möjligheter för våra barn och ungdomar att lyckas men ger också vår kompetenta personal bättre förutsättningar, säger Anna Svalander (L) ansvarigt kommunalråd.

Elev håller en penna och skriver i en skrivbok.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-05-04] Förstärkning till skolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol