Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Förtidsröstandet ökar i Borås

Artikeln publicerades:

Förtidsröstandet i samband med val till Europaparlamentet 2024 slår rekord. Under den första veckan ökade förtidsröstande med 24 procent jämfört med valet 2019.

Förtidsröstningslokalerna i Borås har varit öppna för att ta emot väljare sedan onsdagen den 22 maj. Under den första veckan av förtidsröstningen, 22-28 maj, har 6167 förtidsröster tagits emot runt om i kommunen. Motsvarande siffra för EU-valet 2019 var 4964. Det ger en ökning på 24 procent.

-Det är glädjande nyheter att vi ökat antalet mottagna förtidsröster sedan förra EU-valet och att fler boråsare använder sin röst för att stärka demokratin. Tack vare våra fantastiska röstmottagare som arbetar i demokratins tjänst och medarbetare på Valkansliet genomför vi valet på ett rättssäkert sätt, säger Anna Enochsson, valledare.

Årets nyhet, valbussen, den rullande förtidsröstningslokalen, har visat sig vara mycket uppskattad på landsbygden. Många invånare möter upp och lämnar sin röst när valbussen kommer på besök.

Hur högt det totala valdeltagandet i årets val till Europaparlamentet blir, och vad valresultatet blir, får vi preliminärt besked om när vallokalerna stänger på söndagen den 9 juni och när Valmyndigheten släpper statistiken på valnatten.

Har du inte röstat än har du fram till och med den 9 juni på dig att vara med och bidra med din röst.

En stadsbuss som är dekorerade i rosa där det står Valbuss - här kan du rösta

Valbussen är mycket uppskattad när den stannar till på olika ställen på landsbygden.

Information, ikon

Mer om EU-valet

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

E-post:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-05-30] Förtidsröstandet ökar i Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol