Meny

Meny

Fria resor för ungdomar i sommar

Artikeln publicerades: 2018-05-22 11.00

Regeringen har fattat beslut om att skolungdomar i årskurs 6-9 i grundskolan och årskurs 1-2 i gymnasiet i Borås Stad kommer få fria resor med kollektivtrafiken i hela länet under juni, juli och augusti 2018.

Busskorten har ännu inte kommit till våra skolor kommer börjar delas ut så fort de kommer.

Frågor och svar om sommarlovskorten

Vad är sommarlovskort?

Sommarlovskortet gör det möjligt för många unga att resa utan kostnad i hela regionen samt i Kungsbacka. Kortet gäller dygnet runt från 1 juni till 31 augusti 2018. Sommarlovskortet är personligt och knutet till en enskild elev, det kan alltså inte användas av någon annan.

Vem får sommarlovskort?

Alla skolungdomar som under vårterminen lämnar årskurserna 6–9 i grundskolan, grundsärskolan eller specialskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan. Kortet gäller även för elever i specialskolan som lämnar årskurs 10.

Var gäller kortet?

Sommarlovskortet gäller dygnet runt i hela Västra Götalandsregionen samt i Kungsbacka kommun. Kortet gäller inte i närtrafiken (exempelvis beställningsresor)eller som betalning vid färdtjänstresor.

För elever med färdtjänsttillstånd i Borås Stad gäller följande:

Skolungdomar som har rätt till färdtjänst i årskurs 6-9 i grundskolan och årskurs 1-2 i gymnasiet åker gratis under perioden i Borås Stads färdtjänstområde.

Vad kostar kortet?

Kortet är kostnadsfritt.

När och hur får jag kortet?

Sommarlovskorten har inte nått oss ännu. Så fort vi får korten påbörjas arbetet med att dela ut dem på respektive skola. Du behöver alltså inte göra något för att få ditt kort. OBS! Om du är skriven i en annan kommun men går i skolan i Borås vänder du dig till din hemkommun för att få veta vad som gäller för dig.

Vad ska jag göra när jag har fått mitt kort?

När du får ditt kort skriver du ditt namn på kortets baksida. Det är viktigt att du registrerar ditt kort på Mina sidor på Västtrafiks webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eftersom du då kan få ett ersättningskort om du förlorar kortet under sommarlovet. Personer under 15 år kan inte själva registrera sitt kort, så be i så fall vårdnadshavare om hjälp.

Vem kontaktar jag om jag får problem med kortet?

Om något strular med ditt kort kontaktar du Västtrafiks butik vid resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Sven Eriksonsplatsen 10 i Borås. Du kan även ringa kundtjänst, telefon: 0771-41 43 00.

Jag har tappat mitt kort, vad gör jag?

Om du har registrerat ditt sommarlovskort via Västtrafik, kan du själv spärra ditt kort på Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Då skickas ett ersättningskort. Behöver du hjälp kontaktar du Västtrafiks butik vid resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Sven Eriksonsplatsen 10 i Borås. Du kan även ringa kundtjänst, telefon: 0771-41 43 00.

Tre barn/ungdomar står vid en busshållplats

Fotograf: Thomas Harrysson

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2018-05-24 11.02

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-05-22] Fria resor för ungdomar i sommar

g q n C