Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Fritid- och folkhälsoförvaltningen ställer om inför de stundande helgerna

Artikeln publicerades:

Fritids- och folkhälsoförvaltningen ändrar upplägget av sin verksamhet inför jul- och nyårshelgerna. Många av lokalerna, så som mötesplatser och idrottshallar, är stängda, men förvaltningen ställer om för att fortsatt ge hjälp och stöd. Bland annat startar nu en telefonlinje för medborgarservice.

  • Fyra mötesplatser startar en telefonlinje för medborgarservice. Till den kan du ringa och få hjälp med att fylla i blanketter eller få kontakt med andra myndigheter.

  • Stödlinjen på Träffpunkt Simonsland är öppen. Stödlinjen riktar sig till personer som är över
    70 år och/eller tillhör någon av riskgrupperna för coronaviruset. Du kan få samtalsstöd om du känner dig orolig eller ensam eller praktisk hjälp, när det är möjligt, till dig som är isolerad.

  • Öppen ungdomsverksamhet/Fritidsgårdarna kommer att ha utomhusverksamhet. De kommer att erbjuda utmaningar och digitala organiserade aktiviteter under, i första hand, ordinarie öppettider. Utbudet marknadsförs bland annat via deras ordinarie sociala kanaler.

  • Vi uppmuntrar till utomhusaktiviteter och rörelse, våra motionsspår, grillplatser, elljusspår, aktivitetsplatser och utomhusplaner är öppna för alla och Boda isbana är också spolad och klar. I Friluftsguiden kan du hitta fler aktiviteter ute i naturen.

  • Delta i Ut(e)maningen! Om du besöker/aktiverar dig på minst 10 olika platser för friluftsliv eller motion i Borås, är med i en utlottning av presentkort hos lokala handlare. Utmaningen pågår till och med den 28 februari 2021.

Allt ska givetvis genomföras under eget ansvar och under smittsäkra former.

Information, ikon

Anpassningar i Borås Stads verksamheter

Vi följer myndigheternas rekommendationer och har gjort och gör olika anpassningar i våra verksamheter. Det gäller bland annat mötesplatser, skolor, bibliotek med flera. Håll dig uppdaterad genom att följa informationen på vår webbplats.

Stängda verksamheter och verksamheter med besöksrestriktioner

Information, ikon

Mer om de skärpta restriktionerna

Den 18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten ytterligare nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari.

Mer hos Krisinformation om skärpta nationella restriktioner inför kommande helger och högtider. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon med en julgran. 
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-12-22] Fritid- och folkhälsoförvaltningen ställer om inför de stundande helgerna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol