Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Glada miner när Restaurang Sjöboklint lagar mat igen

Artikeln publicerades: 2019-04-24 09.03

För två månader sedan började kockarna på Restaurang Sjöboklint, som ligger i vård- och omsorgsboendet Klintesväng 2-8, att laga mat igen. Under de senaste fem åren har köket tagit emot mat från en annan av Borås Stads restauranger.

Nu sprider sig återigen härliga dofter av nylagad mat från köket, som lagar omkring 120 portioner per dag. Just den här dagen står strömming med potatismos, kycklinggratäng med västerbottenost samt ost- och broccolisoppa på menyn. I köket råder en positiv atmosfär.

- Vi får jättemycket beröm för maten nu, säger Carine Svensson, som är kock på Restaurang Sjöboklint.

Simon Mållberg, som är köksmästare, håller med och lägger också till att det är roligare nu, när de lagar maten på plats.

Restaurang Sjöboklint har blivit tillagningskök igen i två steg. Först började personalen att åter laga kvällsmaten till dem som bor på Klintesväng 2-8 och nu lagar de också lunchen. Mitt på dagen är Restaurang Sjöboklint öppen för allmänheten så det går bra att komma dit och äta en god lunch.

- Sista pusselbiten nu är att få våra gäster att hitta tillbaka till Restaurang Sjöboklint, en del har redan börjat komma igen men vi hoppas på fler, både gamla och nya gäster, säger Dennis Rupertsson, enhetschef inom kost på Vård- och äldreförvaltningen.

Restaurang Sjöboklints meny finns på omsorgen.se.

Matlagning i köket på Restaurang Sjöboklint.

Ost- och broccolisoppan puttrar på spisen på Restaurang Sjöboklint.

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-04-24 09.07

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-04-24] Glada miner när Restaurang Sjöboklint lagar mat igen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol