Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Gratis hemleverans med Good Goods under torghandelsdagar

Artikeln publicerades:

Vårmarknaden i Borås ersätts i år av en mindre samling lokala handlare på Stora torget. Logistikprojektet Good Goods passar då på att testa ett nytt grepp där Good Goods-elbilen kostnadsfritt kör hem varor till invånare i Borås som inte kan eller vill besöka handlarna på torget.

Under fredagen och lördagen kommer en handfull lokala producenter sälja sina varor på torget. Sara Thiel som driver och ansvarar för projektet Good Goods såg möjligheten att utveckla och testa nya delar av citylogistiken.

– Vi vill hjälpa både handlare och invånare i dessa tider. Good Goods är ett projekt som syftar till smarta, hållbara citytransporter och har hittills fokuserat på transporter av gods och avfall till och från våra butiker i stan. Redan innan coronapandemin funderade vi på hur vi kan vidareutveckla affärsmodellen och diskuterade just hemleveranser för att stötta handlarna och öka tillgängligheten för invånarna, säger Sara Thiel, näringslivsutvecklare och ansvarig projektledare för Borås Stads logistikprojekt.

Tillsammans med Borås City testas nu konceptet med gratis hemleveranser under två dagar.

– Om vi upplever att upplägget fungerar så är det något vi kommer utveckla. Detta är ett väldigt bra tillfälle att testa, vi ser det som ett viktigt lärande, framhåller Sara Thiel.

Borås City som vanligtvis arrangerar vårmarknaden har i år fått begränsa hur många handlare de kan ta in, för att människor ska fortsätta hålla avstånd i centrum.

– Som kund kommer man att kunna se handlarnas utbud på Borås Citys webbplats och lägga sin beställning via telefon eller sms, sedan körs beställningen ut kostnadsfritt till alla inom Borås kommungräns. Vi tror på att tänka inkluderande och samtidigt visa respekt och hänsyn till rådande pandemi, detta känns bra att kunna erbjuda, säger Caroline Wallin, cityledare, Borås City.

Information, ikon

Lokala torghandelsdagar med hemleverans – så funkar det

  • Fredag 22 maj och lördag 23 maj äger de lokala torghandlardagarna rum i Borås.
  • Det kommer att vara ett lokalt fokus på utbudet.
  • För dig som inte vill eller kan ta dig till stan så finns möjlighet att beställa torghandelns sortiment i förväg via beställning till producenterna via Borås Citys webbplats.
  • Alla beställningar som kommer in under veckan samlas sedan ihop under fredag eftermiddag och körs ut via Good Goods-bilen fredag och lördag i Borås.
Information, ikon

Good Goods – för ett tystare, renare och säkrare centrum

  • Good Goods är ett projekt som minskar avgaser och buller i centrum, gör gator säkrare och arbetsmiljön bättre. Helt enkelt ett trivsammare centrum för alla.
  • Good Goods är ett EU-finansierat pilotprojekt som initialt drivs av ett antal samarbetspartners; Borås Stad, Borås City, Centrumfastigheter i Borås, Interreg North Sea Region Surflogh (EU) och Västra Götalandsregionen.
  • De som ansvarar för transporterna idag är Borås Energi och Miljö samt Stures Åkeri som kör för DHL.

Mer om Good Goods. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild med Goods goods logotyp.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-05-19] Gratis hemleverans med Good Goods under torghandelsdagar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol