Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gymnasieelever erbjuds vaccination mot Covid-19 under skoltid

Artikeln publicerades:

Borås Stad, Västra Götalandsregionen och Arenamottagningen samverkar för att kunna erbjuda elever som går i gymnasiet möjligheten att vaccinera sig mot Covid-19 under skoltid. Vaccinationerna påbörjas denna vecka (vecka 34).

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vaccination mot covid-19 till ungdomar som är födda 2005 och tidigare. Vaccinationen skyddar från allvarlig sjukdom och bidrar till att minska smittspridningen i samhället.

– Det är vårt samhällsansvar att möjliggöra och underlätta för de elever som önskar vaccinera sig. Under pandemin har vi hela tiden planerat verksamheten utifrån råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland. Förvaltningens beslut om att möjliggöra vaccination för elever under skoltid ligger i linje med det, säger Christer Samuelsson, chef för Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Du som går i gymnasiet får information från din skola

Vaccinationerna utförs av personal på Arenamottagningen. Arenamottagningen är ett samarbete mellan Närhälsan, privata vårdcentraler i Borås samt Borås Stad. Vaccinationen tas i två doser med runt sju veckors mellanrum. Dos 2 bokas av skolan.

Du som går i gymnasiet har fått, eller kommer att få, information från din skola om hur vaccinationen går till. Vaccinationen är frivillig och kostnadsfri.

Uppdatering 7 oktober

Vaccinationen av ungdomar i gymnasieskolorna har pausats efter beslut från Folkhälsomyndigheten. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

En person som blir vaccinerad mot Covid-19

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-08-24] Gymnasieelever erbjuds vaccination mot Covid-19 under skoltid

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol